Intrebari si raspunsuri

Ce atributii are editura cooperativei Artisti care picteaza cu gura si piciorul?

Editura cooperativei Artisti care picteaza cu gura sau piciorul are rolul de auto-publicare si se ocupa de distributia si vanzarea articolelor in Romania. A fost infiintata in 1957 in Elvetia datorita eforturilor artistului care a pictat cu gura, A.E. Stegmann. Scopul a fost si este ca artistii care picteaza cu gura si piciorul sa poata avea o viata sociala si financiara mai buna, in ciuda handicapului lor.

Societatea este responsabila pentru cererile clientilor sau interesatilor asupra artistilor care picteaza cu gura sau piciorul, stabileste contacte cu artistii si se ocupa de distribuirea scrisorilor. Ea apartine exclusiv artistilor.

De ce primesc scrisori de la Societatea artistilor care picteaza cu gura sau piciorul ?

Odata cu distribuirea si vanzarea cartilor postale si a calendarelor, prin corespondenta, ne bazam pe principiul de reclama directa. Este stabilita o oferta de vanzare, spre deosebire de o strangere de fonduri caritabile. Aceasta modalitate este forma directa de a-i aduce pe clienti si interesati in contact cu posibilitatea de a contribui la auto-ajutorarea artistilor. Destinatarii aleg in mod liber daca doresc sa sustina artistii prin cumpararea cartilor postale sau a calendarelor. Ei nu au obligatia de rambursare sau pastrare a scrisorilor.

Unde ajung aceste sume de bani?

Din sumele incasate se asigura traiul existentei acestor artisti. Astfel artistii pot trai din munca lor si nu din ajutorul social sau alte forme de caritate. Artistii primesc o suma lunara pe tot parcursul vietii, chiar daca vor ajunge in situatia de a nu mai putea picta sau realiza opere artistice. Suma lunara este stabilita de artisti in functie de integrarea la nivel mondial a asociatiei la anumite intervale de timp.

Este pentru prima data cand primesc scrisori de la Societatea artistilor care picteaza cu gura sau piciorul. De unde aveti adresa mea ?

Cumparam de la furnizorii de adrese din Romania date de contact pentru o unica livrare. In acest fel incercam sa aducem noi clienti sa intre in contact cu ideea de auto-ajutorare. Informatii despre sursa de date si provenienta lor puteti sa obtineti oricand ( pentru a evita orice confuzie sau neintelegere) in scris prin completarea formularului nostru.

Va rugam sa trimiteti cererea la adresa :

Artişti Care Picteaza cu Gura şi Piciorul (A.P.G.P.) SRL
Str.Simon Bolivar, Nr. 3, Etaj 1, Ap. 2, Sector 1
Protectia datelor

Sau ne trimiteti cererea intr-un e-mail ( va rugam sa scanati cererea cu datele dumneavoastra) la adresa: contact@apgp.ro

In cel mai scurt timp va vom furniza informatiile cerute.

Daca in viitor nu veti mai dori sa primiti scrisori de la noi, sau va schimbati adresa, va rugam sa ne comunicati la adresa de e-mail: contact@apgp.ro

Daca nu doresc sa cumpar cartile postale trebuie sa le trimit inapoi?

Nu. Nu exista obligatia de rambursare sau pastrare.

Cum pot sa ma dezabonez de la scrisorile primite?

Contact:
E-Mail: contact@apgp.ro
Fax: (+4)0372 009 179
Telefon: (+4)0372 937 510 / (+4)0371 173 502

Datele personale nu sunt furnizate unor terti, iar arhivarea acestora se efectueaza in dispozitii si termeni legali.

Sunt artistii intr-adevar cu dizabilitati?

Artistii membri nu mai au posibilitatea de a-si folosi mainile/bratele in urma unei boli, sau accident. De aceea ei picteaza cu gura sau piciorul. Exista si exceptii in care pictorul lucreaza atat cu gura, cat si cu piciorul. In cazul in care doriti sa va faceti o idee despre modul in care acesti artisti picteaza sau lucreaza, va putem oferi informatii cu privire la aceasta cu proxima ocazie. Contactati-ne la: contact@apgp.ro sau telefonic.

La achizitionarea cartilor postale, primesc o confirmare a sumei donate?

Societatea nu este o organizatie non-profit, ci o organizatie de ajutor reciproc pentru persoanele cu handicap, care functioneaza in sistem comercial. Societatea este in proprietatea artistilor cu handicap. Datorita orientarii comerciale, editura nu are statut de profit. Prin urmare, o chitanta pentru o suma donata nu poate fi emisa.

Cum pot sustine financiar artistii care picteaza cu gura sau piciorul?

Prin achizitionarea articolelor primite prin posta sau achizitionarea reproducerilor picturilor prin comanda telefonica la numarul afisat mai sus;

Astfel veniturile artistilor sunt obtinute sub forma de plati lunare.

Cine sunt artistii care picteaza cu gura si piciorul?

In prezent sunt peste 800 de artisti inscrisi in Asociatia mondiala a artistilor care picteaza cu gura si piciorul. Artistii sunt determinati pe baza intrunirilor generale sau a comisiei de analiza a talentului lor. Deciziile organizatiei sunt luate de catre artistii care picteaza cu gura sau piciorul.

Asociatia ofera burse artistilor interesati, iar altor artisti le ofera contacte. Isi are portile deschise pentru toate persoanele cu handicap care impart pasiunea fata de pictura si arta.

Cum se devine membru sau se primeste bursa?

Toate persoanele care nu isi pot folosi mainile datorita unui handicap si picteaza tinand pensula cu gura sau/si cu piciorul, se pot inscrie la cooperativa. O comisie decide,la vederea primelor lucrari originale, in functie de talentul artistic admiterea in cooperativa. Mai multe informatii gasiti la Promovarea artistilor care picteaza cu gura sau piciorul, sau ne puteti scrie.


Formular contact

Ce li se ofera artistilor care picteaza cu gura sau piciorul?

Cooperativa are 3 niveluri de competenta ale membrilor. Acestea se diferentiaza astfel:

Membru cu bursa

Se ofera o bursa de studiu pentru 3 ani. Cu privire la acordarea bursei decide consiliul organizatiei mondiale a artistilor care picteaza cu gura si piciorul, in urma propunerii facute de un juriu competent. Juriul este format din presedintele organizatiei, Serge Maudet ( care picteaza cu gura) si doi critici de arta fara handicap. Suma acordata lunar este adaptata la dezvoltarea artistica. Aceasta bursa nu este pentru traiul de zi cu zi ,ci pentru formarea artistica. Pe langa achizitionarea de ustensile pentru pictura si carti de specialitatea, practicarea unei scoli de arta sau ore in particular trebuie sa fie posibila. Lucrarile si dezvoltarea artistica vor fi analizate de catre juriu in baza lucrarilor originale, daca membrul cu bursa poate fi primit in calitate de membru asociat, sau titular. Un membru al cooperativei Artisti care picteaza cu gura sau piciorul trebuie sa depuna acelasi efort artistic pe care l-ar depune intr-o alta organizatie artistica.


Membru asociat

Admiterea ca membru asociat este decisa de catre consiliul organizatiei mondiale a artistilor. Ca membru asociat ai dreptul la vot in comitetul de conducere, dar nu la candidatura. Doar un membru titular poate candida pentru comitetul de conducere. La intalnirile generale, membrii asociati au putere de decizie asupra veniturilor cooperativei de ajutor reciproc.


Membru titular

Cererea pentru admitere trebuie inaintata Consiliului de conducere de catre juriu. Decizia cu privire la admitere ii apartine in intregime Comitetului. Odata cu admiterea ca membru, artistii primesc un venit lunar care le permite sa se exprime liber prin arta si o independenta financiara. Artistii primesc un venit lunar pentru tot restul vietii.

Click aici pentru a vizualiza statutul organizatiei mondiale a artistilor care picteaza cu gura si piciorul.

Pot sa cumpar tablouri originale ale artistilor?

Tablourile origionale sunt in posesia artistilor care decid asupra pretului lucrarii. Daca ati vazut o reproducere, un motiv si ati dori originalul, trebuie sa verificam daca este spre vanzare si va vom furniza informatii asupra formatului, tehnicii,etc...

Se executa tablouri la cerere?

In trecut au fost mereu cereri cu privire la aceasta tema. Datorita dificultatilor intampinate, nu se mai practica astfel de cereri.

Cine decide ce se va picta pe cartile postale, calendare si alte articole?

Artistii si artistele decid ce motiv si ce forma vor avea lucrarile originale. Societatea ofera cu placere sugestii si idei venite din partea clientilor.